Vice-ambasadorul Marii Britanii in România a vizitat Bacaul

Data : 26.02.2011

Esther Blythe a avut o runda de discutii cu presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea si prefectul Constantin Scripat. Printre temele de interes abordate s-au numarat modernizarea aeroportului din Bacau, respectiv dezvoltarea infrastructurii judetului.

Vice-ambasadorul Marii Britanii a vizitat Bacaul in cadrul primei deplasari in teritoriu efectuata in calitatea de numar 2 in cadrul ambasadei britanice la Bucuresti. Esther Blythe a avut o intrevedere cu seful CJ, Dragos Benea si cu prefectul Constantin Scripat. Oficialul britanic s-a aratat interesat in proiectul de modernizare a Aeroportului International „G. Enescu” din Bacau si a vizitat societatea Aerostar care deruleaza mai multe contracte de mentenanta a aeronavelor apartinând unor companii engleze. „A fost prima mea vizita facuta in tara in calitate de vice-ambasador. M-am intâlnit cu reprezentantiai aeroportului din Bacau si am vizitat Aerostar. Am discutat despre sectorul transporturi, dar si despre dezvoltarea infrastructurii. Cred ca Bacaul si România trebuie sa puna accent pe dezvoltarea infrastructurii pentru a atrage investitorii. Exista, intr-adevar, oportunitati legate de dezvoltarea aeroportului din Bacau”, a declarat Blythe.

Lipsa Zonei Metropolitane, bila neagra

Dragos Benea a apreciat ca modernizarea aeroportului din Bacau ar putea beneficia de aportul unei a treia parti, in eventualitatea esuarii proiectului sustinut de concesionarul Blue Air. Benea a declarat ca e posibil ca societati de profil din Marea Britanie sa-si manifeste interesul fata de modernizarea aeroportului. „Am oferit o situatie clara cu privire la aeroportul din Bacau si, de asemenea, am transmis strategia de dezvoltare a judetului. Daca astazi am fi avut Zona Metropolitana discutiile ar fi fost mai concrete. Am fi putut oferi terenuri viabilizate in vederea unor investitii, a unor concesionari.
Privitor la aeroport, Blue Air poate intra intr-o asociere cu o companie din Marea Britanie daca s-ar afla in incapacitatea de a-si sustine proiectul. Trebuie sa asteptam, insa, acel moment zero al eliberarii autorizatiei de construire. Atunci vom vedea daca sunt sau nu in stare sa construiasca”, a afirmat Benea.
Prefectul Constantin Scripat a reliefat disponibilitatea manifestata de partea engleza care a promis ca Marea Britanie va pune la dispozitia muncitorilor români locuri de munca legale. „Oaspetii nostri s-au aratat interesati de numarul de muncitori bacauani aflati in Marea Britanie. Sunt disponibili pentru a oferi si alte locuri de munca, in mod oficial, legal. Am discutat despre proiectele majore ale Bacaului, asa cum sunt dezvoltarea aeroportului, construirea soselei de centura, dar si functionarea Zonei Metropolitane”, a spus Scripat.


Sursa : http://www.desteptarea.ro/vice-ambasadorul-marii-britanii-in-rom%C3%A2nia-a-vizitat-bacaul.html