Investitia la Aeroport prinde aripi

Data : 01.06.2011

Consilierii judeteni au aprobat luni in sedinta ordinara actul aditional la contractul de concesiune a lucrarilor publice la Aeroportul International "George Enescu". Lucrarile sunt intarziate cu aproape un an si jumatate.
Obtinerea actelor care au stat la baza eliberarii autorizatiei de constructie din partea Consiliului Judetean a fost etapa cea mai dificila de la inceputul proiectului de modernizare a aeroportului bacauan. In luna ianuarie, cand trebuiau sa se implineasca deja 12 luni de la demararea investitiei, abia se depunea documentatia pentru eliberarea autorizatiei. Marul discordiei l-a constituit apoi plata taxei de eliberare a autorizatiei, adica suma de 300.000 de euro, bani pe care concesionarul nu i-a achitat pana in martie. "Pe 14 martie s-a obtinut autorizatia de constructie. Concesionarul a platit taxa de 300.000 de euro pentru care este acum in derulare un proces. Pentru a nu intarzia mai mult derularea investitiei, societatea a achitat aceasta taxa", a declarat Oana Chelaru, directorul Regiei Autonome Aeroportul Bacau.

Se modifica graficul de lucru

Prin actul aditional aprobat de consilierii judeteni s-au indreptat mai multe erori materiale, dar s-au facut si cateva modificari in ceea ce priveste graficul de lucru. "Programul investitional a fost revizuit. Lucrarile vor incepe cu terminalul, urmeaza turnul de control nou, platforma, urmand ca pista si caile de rulare sa fie prinse in partea a doua a programului investitional", a mai spus Chelaru. Odata cu inceperea lucrarilor vor putea fi investiti si banii din a doua transa de capital social, urmand ca a treia transa sa fie virata in ianuarie 2012. "Vestea buna este ca acolo au inceput lucrarile", a explicat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, care declara despre acelasi obiectiv la inceputul anului ca este mai mare "nerealizare a anului 2010".

Aeroportul ramane functional

Desi toate obiectivele de investitii trebuie realizate in aceasta etapa, nu pot fi atacate simultan. "Aeroportul trebuie mentinut operational. Trebuie sa se lucreze si sa putem opera in acelasi timp", a mai spus directorul regiei, Oana Chelaru. Cu traficul existent la acest moment, aeroportul bacauan se claseaza pe locul cinci in tara. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 30 de luni, incepand cu data de 27 ianuarie 2011. Investitia se ridica la suma de 45 de milioane de euro.


Sursa : http://www.desteptarea.ro/investitia-la-aeroport-prinde-aripi.html