Cearta pe bani si principii

Data : 02.03.2012

O noua sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) s-a incheiat cu tipete intre prefectul Constantin Scripat si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dragos Benea. Miza au fost din nou banii veniti de la Guvern, dar si noua lista care a fost inaintata Executivului.

Dupa un scurt bilant al modului in care a fost gestionata situatia de urgenta cauzata de ninsorile abundente din lunile precedente, CJSU, intrunit joi in sedinta extraordinara, a luat in discutie aprobarea unei noi liste de primarii care au solicitat bani si motorina de la Guvern. "De la unitatile administrativ-teritoriale din judet am primit cinci solicitari pentru alocarea unei cantitati de 13,8 tone de motorina. Am stabilit sa solicitam 0,6 tone pentru fiecare, la fel cum a fost si pentru celelalte localitati: in total 3,6 tone de la rezervele statului. Bani pentru actiuni de deszapezire au solicitat primariile Nicolae Balcescu, Ungureni, Margineni, Racaciuni, Blagesti, in total 240 de mii de lei. Am propus sa solicitam 30 de mii de lei pentru fiecare comuna, sa fie un echilibru", a explicat Dumitru Nada, seful Compartimentului Situatii de Urgenta. "Daca mai aveti cunostinte din teritoriu, poate vreun primar uituc sa nu fi solicitat bani - este bine sa spuneti acum, pentru ca a treia transa aproape ca nu va mai fi pe aceste evenimente care s-au derulat", a completat prefectul Constantin Scripat.
Dragos Benea a anuntat din start ca nu va vota o lista de repartitie a motorinei sau a banilor in lipsa unei statistici exacte cu privire la comunele care au fost afectate de ninsori. "Aceasta lista trebuia sa fie element de analiza fundamentala in stabilirea acestor alocari. Exista varianta sa alocam bani la comune care nu au fost afectate", a apreciat seful CJ Bacau.

A primit bani cine a cerut

"Stiu comune afectate de unde primarii nu au solicitat bani. Nu cred ca au stiut ca vor veni bani in plus de la Guvern", a spus Dumitru Braneanu, vicepresedintele CJ Bacau. "Nu ne-am dus sa ne rugam de primari daca vor ajutoare. Când e in dificultate vine el spre noi. Daca nu a stiut nu a avut nevoie!", a spus in replica prefectul Constantin Scripat.

Presedintele CJ Bacau a anuntat si ca isi va retrage plângerea penala facuta la Secretariatul Guvernului si nu va mai contesta in instanta Hotarârea de Guvern 85.

 

 

 

 


Sursa : http://www.desteptarea.ro/cearta-pe-bani-si-principii.html