S-a semnat ultimul contract pe „Managementul Deseurilor”

Data : 29.03.2012

In sala mare a CJ Bacau a fost semnat, ieri, ultimul contract important din proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor solide”. Actul vizeaza furnizarea containerelor care vor fi distribuite in judet, de la 1 mai. Valoarea totala a proiectului este de 23 de milioane.

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Bacau si cei ai consortiului TRIPLAST au semnat, ieri, contractul de furnizare a echipamentelor de pre-colectare a deseurilor, in valoare de 23 de milioane de lei. In debutul intâlnirii, Dragos Benea, presedintele CJ, a anuntat ca acesta este "ultimul contract important din aplicatia «Sistem integrat de management al deseurilor solide», contract in valoare de circa 6 milioane de euro". Proiectul privind managementul deseurilor "merge foarte bine, a mai spus Dragos Benea, lucru recunoscut si de Ministerul Mediului", cel mai bine dintre toate proiectele mari derulate cu fonduri europene. Dragos Benea mai precizat ca "este un proiect care va influenta in mod decisiv calitatea vietii fiecarui cetatean din judetul Bacau." In perioada 1 mai 2012 - 1 mai 2013, in judetul Bacau vor ajunge 80.940 de unitati de compostare, 396 de containere in forma de clopot, 19.539 de pubele si 4.179 de containere pentru colectarea selectiva a deseurilor de hârtie, sticla si plastic. Echipamentele sunt colorate in galben, verde si albastru, prin urmare, distribuirea lor nu va putea fi interpretata electoral, chiar daca va incepe pe 1 mai, a afirmat Dragos Benea. "Culoarea PSD, la alegerile locale, va fi albul", a adaugat presedintele CJ.

Locuitorii vor fi dotati si educati

Odata cu actiunea de distribuire a echipamentelor, va avea loc si o campanie de educare a locuitorilor din mediul rural. "Incepem cu distribuirea unitatilor de compostare individuala in comunele judetelor. Fiecare zi va fi insotita de evenimente in care li se va explica locuitorilor cum trebuie sa le foloseasca si care sunt beneficiile utilizarii lor", a declarat Anca Tofan, consultant. Containerele mari au o garantie de cinci ani, iar celelalte, de 24 de luni. Grupul de firme Triplast, care a câstigat licitatia, a fost infiintat in anul 2002 si are sediul in Tg. Mures. Pâna acum, consortiul a avut o singura comanda de mare anvergura. "Ce s-a terminat in momentul acesta e contractul cu CJ Botosani, iar in anii precedenti, mai degraba am câtsigat licitatii cu primariile, pe contracte mai mici. Am mai avut un contract si la Galati", a declarat Torok Zsolt, director de proiect. Contractul a fost semnat de Dragos Benea, presedintele CJ, iar din partea Triplast, de Kerekes Botond, co-proprietar, si Torok Zsolt, director de proiect. Valoarea totala a aplicatiei "Sistem de management integrat al deseurilor solide" este de 36 de milioane de euro. UE va participa cu 27 de milioane de euro, Guvernul României cu 6 milioane, iar CJ cu 3,4 milioane de euro.
Silvia Patrascanu

 

 

 


Sursa : http://www.desteptarea.ro/s-a-semnat-ultimul-contract-pe-managementul-deseurilor.html