Schi Parc Slanic Moldova are finantare

Data : 15.12.2011

Miercuri, in sala mare a Palatului Administrativ, a fost semnat contractul pentru un proiect la care CJ Bacau viseaza de mult: Schi Parc Slanic Moldova. Investitia va costa 5,7 milioane de euro, din care 2 milioane de euro reprezinta asistenta financiara nerambursabila.

Dupa cinci ani de asteptare, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, si Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, au semnat, ieri, in sala mare a Palatului Administrativ, contractul de finantare a proiectului Schi Parc Slanic Moldova. "Judetul Bacau va avea partie si acest lucru este, astazi, o certitudine", a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau. "Infiintarea partiei de schi va contribui la transformarea acestei statiuni preponderent balneara intr-un puternic centru de gravitatie turistica", sustine Dragos Benea. Proiectul Schi Parc Slanic Moldova va fi realizat in 18 luni si va costa 5,7 milioane de euro, din care doua milioane vor fi asigurate din fonduri europene prin Programul Operational Regional - Axa 5, destinata dezvoltarii infrastructurii de turism.

De pe partie, in piscina!

Pentru "tandemul Slanic Moldova - Tg. Ocna", administratia judetului are planuri mari. Unul dintre obiectivele care vor completa oferta turistica, in anii urmatori, va fi un aqua-land, care va costa 8 milioane de euro si al carui proiect e aproape finalizat. Parcul acvatic va cuprinde, pe langa piscine, un patinoar si un parc de joaca cu piste pentru role. "Desi avem o legislatie in achizitii publice destul de precara si ineficienta, trag nadejde ca, in aceste 2-3 luni de iarna, sa facem toate procedurile si in martie-aprilie cel tarziu, cu contestatii si tot ce vom avea, sa fim capabili sa semnam contractul de executie", a declarat presedintele CJ. Constantin Apostol, director general ADR N-E, a afirmat ca turismul este o provocare si o sansa pentru judetul Bacau: "Alaturi de mediul universitar si de industrie, domenii in care judetul Bacau are parte deja de recunoasterea binemeritata a rezultatelor obtinute, iata ca autoritatile publice isi concentreaza atentia acum pe turism, ca premisa pentru dezvoltarea socio-economica."

"Una din conditii s-a indeplinit"

Pentru Schi Parc, CJ Bacau va trebui sa asigure din bugetul propriu 2 milioane de euro, la care se vor adauga 600.000 de euro, reprezentand cheltuieli neeligibile. CL Slanic Moldova a pus la dispozitie terenul pe care va fi construita partia. In plus, va raspunde de intretinerea obiectivului. Partia de schi va avea 1,5 km si va fi amenajata pe versantul nordic al Muntilor Nemira, intre 470 si 720 de metri altitudine. Obiectivul mai cuprinde o instalatie de transport pe cablu, tip telescaun, tunuri de zapada, o instalatie de iluminat nocturna si cladiri. Complexul de agrement va ocupa 7,2 ha. Dragos Benea a folosit acest prilej pentru a sugera ca Schi Parc va conta in 2012, la alegeri: "In 2008, la o sedinta a CL Slanic Moldova, am facut o afirmatie de care eram perfect constient. Am spus atunci ca daca nici in al doilea mandat nu voi fi capabil sa contractez finantarea pentru acest obiectiv probabil ca nu voi mai candida la functia de presedinte al CJ.
Astazi, una dintre conditii s-a indeplinit. Mai sunt si alte conditii, dar e o afirmatie pe care am facut-o si care a aparut in presa vremii. Probabil ca multi asteptau sa ma traga de urechi la momentul potrivit." Dragos Benea a mai facut, insa, o afirmatie interesanta: daca Bacaul nu va avea sosea de centura in 2012, "va trebui sa plecam toti acasa", indiferent de partid.


Sursa : http://www.desteptarea.ro/schi-parc-slanic-moldova-are-finantare.html