SolePAD a oferit solutiile reale la problemele adevarate

Data : 06.05.2007

Peste o suta de firme au raspuns favorabil invitatiei facute pentru vineri, 4 mai, de catre Agora Media la cea de-a 18-a editie a conferintelor SolePAD (Solutii Eficiente Pentru Afaceri Durabile). Evenimentul a beneficiat si de prezenta autoritatilor judetene si locale, respectiv a presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea, si a primarului Romeo Stavarache. Organizata pentru a doua oara in Bacau, manifestarea s-a dorit a fi un mijloc prin care companiile din judetele Bacau si Neamt au putut afla cum sa-si imbunatateasca afacerile, prin reducerea costurilor, administrarea mai buna a balantei de venituri si cheltuieli, eficientizarea consumului de materiale etc. Evenimentul, care a avut loc pentru a doua oara in Bacau, a fost organizat de Agora Media, cu sprijinul Primariei Municipiului Bacau, al Consiliului Judetean Bacau si al HIT Park.

„Cred ca, de la editia anterioara si pana in prezent, Bacaul a facut pasi importanti, iar peste cativa ani, se va putea ajunge sa se spuna despre municipiul nostru ca a devenit capitala economica a Moldovei. Exemplul cel mai elocvent ar putea fi ca, la o populatie de jumatate din cat are Iasiul, avem un buget aproape cat al acestuia. In plus, Bacaul se situeaza pe locuri fruntase in ceea ce priveste investitia straina pe cap de locuitor, salariul mediu brut etc“, a declarat primarul Romeo Stavarache. La randul lui, presedintele CJ, Dragos Benea, a aratat ca, de la an la an, Bacaul urmeaza un trend ascendent, existand in acest sens destule argumente ca judetul a devenit capitala economico-financiara a Moldovei. „Insa, cred ca trebuie sa mai cautam si alte argumente, pentru ca si Iasiul a devenit un competitor important aici in zona. Or, aceasta competitie, nedeclarata oficial, exista si, pana la urma, este un lucru pozitiv, pentru ca din concurenta se naste progresul“, a precizat, la randul lui, presedintele CJ, Dragos Benea. El a amintit, in discursul lui, si despre parcul industrial de la Hemeiusi, pe care „CJ, de aproape patru ani, se zbate sa-l sustina pentru a-si mentine, in continuare, profilul de activitate pentru care ne-am angajat, un drum, e drept, finantat cu fonduri nerambursabile de la UE si de la Guvernul Romaniei“. „Astazi, acest parc industrial este ocupat in proportie de 35-40 la suta. Nu este, inca, ceea ce am dorit, dar, obiectivul nostru este ca, pana la sfarsitul anului, sa depasim procentul de 70 la suta in ceea ce priveste gradul de ocupare, moment in care HIT va deveni o societate comerciala care nu va mai depinde de Consiliul Judetean Bacau si de Consiliul Local Hemeiusi. Proiectul este indraznet si cred ca este important pentru judet pentru schimbarea profilului industrial al Bacaului, dar pentru asta trebuie mai mult lobby, asa cum am vazut ca se face, la nivel guvernamental, in cazul unor parcuri similare din alte judete“, a mai spus presedintele CJ.

Lobby pentru HIT dupa modelul suedez

Adrian Iordache, directorul general al HIT Park, a subliniat necesitatea participarii cat mai multor oameni de afaceri si specialisti in dinamizarea si cresterea potentei financiare si economice ale judetului. „Sunteti oameni care lucrati in domeniul privat, care va confruntati, zi de zi, cu probleme care mai de care mai sensibile. Dar cu totii ne dorim acelasi lucru, ca localitatea noastra, judetul, regiunea in care ne aflam sa creasca, intr-un termen cat se poate de scurt, cat se poate de mult“, a declarat Adrian Iordache. El a oferit ca exemplu, prezentat, recent, la Bruxelles, la o conferinta dedicata parcurilor industriale, un proiect similar HIT, inceput in 1982 , in Suedia, care, in prezent este cea mai mare concentrare de tehnica medicala din lume, dupa ce, in primii sase ani, s-au zbatut cu disperare sa atraga investitori puternici in acea zona. „In februarie 2005, cand am venit pentru prima data aici, habar nu aveam ce era cu Bacaul. Alegerea noastra de a fi mai intai aici, in Bacau, s-a dovedit a fi de bun augur, dovada ca am ajuns azi la cea de-a 18-a editie. La manifestarea de azi veti afla cum va puteti conduce mai eficient afacerea, cum o puteti controla mai bine, sa economisiti resurse, si, in partea a doua, chiar cum sa obtineti finantari nerambursabile“, a declarat Romulus Maior, directorul general al Agora Media, principalul organizator al actiunii de ieri. El a mai spus ca, spre sfarsitul lunii in curs, va organiza, la Brasov, o alta conferinta, de data asta dedicata fenomenului open source/free software, la care si-au anuntat deja participare nume sonore occidentale din acest domeniu.

A fost Bacaul, urmeaza Craiova

La editia din acest an, prezentarile de la SolePAD s-au axat pe comunicatii de bussines si solutii de gestiune a intreprinderilor. A urmat, asadar, o serie de expuneri ale unor cunoscute firme din Romania, fiecare avand clar stabilit scopul, acela de a-i convinge pe oamenii de afaceri prezenti la conferinta ca solutia oferita de acestea poate duce la eficientizarea activitatilor firmelor pe care le conduc. In acest sens, am retinut prezentarea facuta de compania Orange Romania, care a venit cu solutii de comunicare eficienta pentru afaceri, dedicate firmelor mici si mijlocii, cu accente pe facilitatile internetului mobil. La randul lui, spikerul companiei Chara Software, Marian Hanganu, a venit cu o prezentare despre solutia Syntesio ERP, in vreme ce firma Cisco a prezentat solutii de comunicatii pentru IMM-uri. Prima parte a conferintei a fost incheiata de firma IBM care a prezentat primii cinci pasi pe care oamenii de afaceri trebuie sa-i urmeze pe drumul inovarii in afaceri. In partea a doua, Docentris care a prezentat solutii pentru organizarea fluxului de documente, iar AttoSOFT a subliniat cum se poate maximiza profitul prin integrarea si controlul informatiei. In fine, Lenovo Romania a avut o prezentare a portofoliului sau de echipamente. Cea de-a doua parte a conferintei a mai cuprins o serie de prezentari axate pe finantari, cum ar fi fondurile structurale de la MCTI si programele de finantare gestionate de ANIMMC. Urmatoarea conferinta SolePAD va avea loc la Craiova, in data de 7 mai.


Sursa : http://www.desteptarea.ro/solepadaoferitsolutiilerealelaproblemeleadevarate.html