Julio iglesias - „Romantic Classics“

Data : 22.07.2009


Julio Iglesias concerteaza duminica in Bacau pe Stadionul Municipal. Artistul spaniol soseste in municipiu cu doar cateva ore inainte de inceperea spectacolului. Este cazat la Hotel Dumbrava. Spre deosebire de alti artisti, Iglesias nu a solicitat nimic deosebit. Spectacolul incepe la ora 21,45.
Luni, artistul va participa la o sedinta extraordinara a CJ, unde i se va inmna titlul de Cetatean de Onoare al judetului Bacau.
Originar din Benidrom, Spania, Julio Iglesias este singurul cantaret din lume care a primit vreodata Discul de Diamant oferit de Cartea Recordurilor, pentru meritul de a fi interpretul care a vandut cel mai mare numar de albume inregistrate in cel mai mai mare numar de limbi straine din istoria muzicii. In 1985, Julio Iglesias isi lasa amprenata pe una dintre celebrele stele de la Hollywood walk of Fame, fiind unul dintre putinii artisti de origine hispanica care au avut aceasta ocazie de a fi imortalizati astfel. Iata cateva dintre premiile pe care le-a obtinut cantaretul de-a lungul timpului: Cel mai bun cantaret latin al anului 1987, cu albumul “Un Hombre solo” – premiul Grammy, 1992 premiul Aplauso, “Spaniol Universal” - 1992 si tot in acelasi an ”Ambasadorul Galiciei” in lume. In 1997Julio Iglesias a primit Premiul Monaco pentru Muzica, fiind considerat Cel mai Bun cantaret Latin. De asemenea a fost primul artist strain din istoria Chinei caruia i s-a decernat prestigiosul Golden Record Award, in 1995.
Turneul “Romantic Clasics“ poposeste la Bacau duminica 22 iulie, pe Stadionul Municipal, intr-un concert de zile mari.

Masuri sporite pentru concertul lui Julio Iglesias

In vederea asigurariii unui climat de ordine si siguranta pe timpul spectacolului lui Julio Iglesias si pentru buna desfasurare a accesului pe stadion, locul in care va avea loc mega concertul, peste 200 de jandarmi vor fi cei care vor asigura paza si ordinea in zona. Accesul in incinta stadionului se va face numai pe baza de bilet sau invitatie, care vor fi verificate de o firma specializata desemnata de organizatorul spectacoului, iar spectatorii vor fi rugati sa tina la vedere aceste bilete de acces si sa se supuna controlului corporal ce va fi executat de efectivele de jandarmi. Intrarea pe stadion se face incepand cu ora 19.00, iar concertul este programat sa inceapa in jurul orelor 21.45. Pentru spectatori, accesul se face numai prin cele doua porti de la tribuna oficiala si portile din zona de Nord, iar pe intrarea B are acces doar staff-ul tehnic. Nu vor avea acces in stadion persoanele care au asupra lor arme albe sau diferite obiecte contondente ce pot fi folosite pentru actiuni violente, precum brichete, umbrele, sticle sau bidoane. In plus, persoanele aflate in stare de ebrietate sau care au asupra loc bauturi alcoolice, precum si cele care transporta pachete, genti sau colete voluminoase nu vor avea ce cauta in incinta stadionului. Nu sunt permise camerele de luat vederi si aparatele de fotografiat.

Iglesias nu plateste tigarile staff-ului

Julio Iglesias va sosi in Bacau duminica, in jurul pranzului. El va fi cazat la Hotelul Dumbrava, impreuna cu impresarul sau si cu trei asistenti. Ceilalti membri ai staff-ului vor fi cazati la Hotelul Decebal. Artistul nu a facut vreo comanda speciala in privinta meniului si a cazarii, singura lui dorinta fiind sa aiba in camera fructe si apa minerala. “A anuntat ca pentru tot ce inseamna tigari si alcool, consumatia va fi platita separat, de cel care a facut comanda”, a declarat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau. Astazi, la CJ Bacau, se vor intalni reprezentantii tuturor institutiilor care au atributii legate de asigurarea sigurantei cetateanului si a ordinei (politie, jandarmi, pompieri, statia de ambulanta etc.) pentru a discuta detalii legate de desfasurarea spectacolului. Concertul va incepe la ora 21,45, insa intrarea in stadion se va face incepand cu ora 20. Scaunele asezate pe gazon vor fi marcate cu numarul locului si al randului, insa cele din tribune, nu. Luni, intre orele 14 si 16, Julio Iglesias va fi oaspetele Consiliului Judetean (CJ) Bacau. In sedinta festiva care va avea loc la sala mare a Palatului Administrativ, in prezenta membrilor CJ, “artistul va primi titlul de «Cetatean de Onoare al Judetului Bacau», stema judetului si o medalie cu «cel mai mare roman», domnul Moldovei, Stefan cel Mare si Sfant, pe care o avem de la Manastirea Putna”, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.


Sursa : http://www.desteptarea.ro/julioiglesias-8222romanticclassics8220.html