Benea a depus juramântul / Presedintele CJ doreste depolitizarea institutiei

Data : 24.06.2008

Dragos Benea a depus, la Tribunal, juramantul de investire in functia de presedinte al Consiliului Judetean. Evenimentul nu a fost lipsit de mici surprize, precum absenta "recuzitei" necesare pentru oficializarea evenimentului: Biblia si Constitutia Romaniei.

Dupa o asteptare de cateva minute in sala din incinta Tribunalului, presedinta, in persoana judecatoarei Mariana Munteanu, asistata de prefectul Claudiu Serban, a facut "onorurile" de investire a lui Dragos Benea. Conform declaratiei Marianei Munteanu, este un eveniment in premiera in Bacau, fiind vorba de o noua procedura stabilita prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 66 privind numirea in functie a presedintelui ales al Consiliului Judetean. Validarea in functie a lui Benea a fost oficializata in urma cu cateva zile, pe 19 iunie, prin incheierea de sedinta din dosarul 4511/2008.

Proiecte de viitor

Dupa felicitarile de rigoare ce au urmat depunerii juramantului, prefectul Claudiu Serban i-a transmis lui Dragos Benea: "Va doresc sa aveti puterea sa mentineti echilibrul in Consiliul Judetean si sa tineti nuantele acide cat se poate de neutre. Juramantul depus cu mana pe Constitutie si pe Biblie este unul solemn, care va pune in slujba cetatenilor. Eu va asigur de colaborarea deplina cu Prefectura." In replica, proaspat oficializatul presedinte al CJ Bacau a declarat ca "sunt presedintele unei institutii unde ori este alba, ori este neagra. Port responsabilitatea a putin peste 85.000 de voturi si sper sa ma achit de aceasta raspundere. Voi da tot ce pot pentru a echilibra acest mandat. Le multumesc celor ce m-au votat, iar celor ce nu m-au votat sper sa le demonstrez ca merit acest mandat. Le multumesc colegilor din PSD, de la presedinte la ultimul membru, si, nu in ultimul rand, tin sa multumesc familiei."

La Consiliul Judetean

Dupa momentul oficial de la Tribunalul Bacau, Dragos Benea a sustinut o scurta conferinta de presa in incinta institutiei pe care o va conduce in urmatorii patru ani. Cu aceasta ocazie, presedintele CJ a tinut sa precizeze: "voi incerca sa fiu cat mai echilibrat, sa conduc aceasta institutie in interesul oamenilor. Va trebui insa, pentru aceasta, sa am concursul prefecturii, al primarilor si al consiliilor locale." In legatura cu o serie de declaratii ostile din partea PNL si PD-L, Benea este de parere ca acestea nu isi gasesc locul. "Flancat, inconjurat, nu va trece nimic. Suna mai mult a razboi decat a administratie. Sunt mai relaxat decat isi inchipuie multi. Cine vine cu ganduri de razboi trebuie sa se gandeasca la experienta a 4 ani de mandat cu un consiliu in care nu am avut majoritatea. Plus ca este posibil ca peste un an sa lucram pe o alta lege, care va spori atributiile presedintelui CJ." Dragos Benea este adeptul separarii politicului de administratie, in acest sens declarand: "Sper ca vicepresedintii CJ sa aduca plus-valoare. Nu are nimeni majoritate, si daca vom incepe inca din iulie cu chestiuni politice, mai tarziu vom plati cu totii. Voi gestiona fiecare situatie astfel incat sa dispara politicul si sa facem administratie. Daca unii dintre consilieri vor incerca sa isi faca platforma electorala din proiectele CJ pentru alegerile parlamentare, ii voi taxa si stiu sa o fac. Am avantajul ca nu am jignit si nu am atacat pe nimeni." Ramane in continuare de vazut cum se va descurca Dragos Benea cu un consiliu ostil, in care aliantele sunt facute inca dinainte de turul doi al localelor.Scris de Emilian BerceanuSursa : http://desteptarea.ro/benea-a-depus-juramantul-presedintele-cj-doreste-depolitizarea-institutiei.html