Presedintele CJ Bacau sustine Spitalului Municipal

Data : 27.02.2009

 

in sedinta Consiliului Judetean de ieri, presedintele Dragos Benea a subliniat importanta spitalului municipal, oscilind insa intre a fi unitate medicala de sine sau pavilion in Spitalul Judetean – el a mai spus ca important este sa se gaseasca sursele de finantare pentru continuarea lucrarii n consilierii judeteni au aprobat proiectele pe banda rulanta

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, si-a exprimat public ieri punctul de vedere in privinta Spitalului Municipal Bacau. El a asteptat momentul prielnic pentru interventia lui, atunci cind pe ordinea de zi a sedintei CJ s-a ajuns la investitiile de la sectia de Oncologie si Cobaltoterapie si de la Maternitate. “S-a creat ideea ca doar trei, patru persoane sint pentru un nou spital in Bacau, ori nu este adevarat. Domnul Stoica (managerul Spitalului Judetean, n.r.) are dreptate cind spune ca prin lege finantarea se asigura numai din bugetul local. Eu sustin si punctul lui de vedere, acela de a fi transformat intr-un pavilion al Judeteanului. Spitalul Municipal este o investitie importanta pentru judet si pentru municipiul Bacau, dar hai sa vedem alte solutii de finantare: un parteneriat public-privat, doar alocare de fonduri de la bugetul local, transformarea lui in pavilion”, a declarat Dragos Benea. Consilierul judetean Mihai Ichim a transmis punctul de vedere al primarului Romeo Stavarache. “Pina la sfirsitul anului lucrarea va ajunge la acoperis. Prin lege, numai Ministerul Sanatatii poate hotari ce tip de spital va fi acesta sau daca va fi pavilion”, a declarat Mihai Ichim.

Proiecte aprobate pe banda rulanta

Sedinta de ieri a adus unanimitate la vot, proiectele de hotarire trecind cu majoritate, fara comentarii acide. Alesii judeteni au aprobat constituirea comisiei de negociere a tarifelor pentru utilizarea zonei de drumuri judetene, consumul lunar de carburant al institutiei, au respins contestatia lui Vasile Botomei, prin care acesta retragea sprijinul politic al alesilor democrat-liberali. Acestia, prin alesul Silviu Bondor, au conchis ca “Consiliul Judetean are mult mai multe lucruri importante de facut decit sa se ocupe de bazaconii”.

 

 


Sursa : http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009/02/27/presedintele-cj-bacau-sustine-spitalului-municipal.html