SCHI PARC SLANIC MOLDOVA

SCHI PARC SLANIC MOLDOVA este un proiect de mare anvergura pe care l-am propus inca din anul 2007 insa in acea perioada nu a reusit sa prinda o finantare cu fonduri nerambursabile, fiind eligibil dar trecut pe lista de rezerva. In anul 2011 dupa deblocarea fondurilor, proiectul a obtinut finantare europeana, care s-a concretizat cu semnarea contractului de finanatare, urmand ca in luna martie 2012 sa se inceapa procedurile de demarare a proiectului.

Consiliul Judetean Bacau sprijina financiar acest proiect cu o suma de 11.344.970 milioane lei, valoarea totala a proiectului fiind de 24.767.332 milioane lei, suma acoperita partial de Uniuinea Europeana. Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza dezvoltarea (diversificarea), valorificarea si promovarea potentialului natural al statiunii balneo-climatice Slanic Moldova.

Lungimea partiei va fi de aproximativ 1400 metri cu o latime medie de 38 metri. Partia de schi va fi iluminata, dotata cu instalatie de telescaun, instalatie de inzapezit artificial, masina de batut zapada, cladire cu spatii tehnilogice si functionale dar si parcare auto.

Realizarea obiectivului general al proiectului se va concretiza atat in valoare economica cat si sociala. Astfel, infiintarea Schi Parc va contribui la transformarea statiunii Slanic Moldova dintr-o destinatie pur balneara, vizata aproape exclusiv de persoane in varsta, intr-un puternic centru de gravitatie turistica (catre care se vor indrepta turisti intr-un numar considerabil mai mare, avand elemente de atractie incomparabil mai multe si mai diversificate fata de ceea ce se intampla in prezent), o statiune pentru toate varstele, conferindu-i astfel o nota evidenta de dinamism si "culoare".