Ghiozdanul Scolarului

Un proiect drag mie este „Ghiozdanul Şcolarului”, proiect ce face parte din Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar clasele I-VIII din mediul rural şi pentru şcolile de artă şi meserii din judeţul Bacău. Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă ajutorarea elevilor din mediul rural în parcurgerea procesului instructiv-educativ prin acordarea fiecărui copil preşcolar şi şcolar a unui set de rechizite şcolare.
Beneficiarii finali ai acestui proiect sunt toti elevii şcolari şi preşcolari din  mediul rural în sensul susţinerii unui învăţământ în care toţi elevii să aibă, pentru început, şanse egale de progres şi formare pentru a deveni cetăţeni activi şi productivi, apoi să se integreze cu succes în viaţa comunităţii şi pe piaţa forţei de muncă.
Prin reducerea bugetului propriu, la fel ca bugetul fiecărei familii, Consiliul Judeţean Bacău, conştient de faptul că orice sacrificiu merită făcut, va continua susţinerea învăţământului din judeţ, datorită importanţei acestui sector şi va susţine elevii să meargă la şcoală.
Acest proiect constă în distribuirea către fiecare elev şi preşcolar din toate comunele din judeţul Bacău a unui ghiozdan şi a unui set complet de rechizite necesare începutului de an şcolar.
Acest program de distribuire gratuită a rechizitelor a debutat sub titlul „Penarul Premiantului” şi a fost destinat stimulării elevilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură din mediul rural.
In cadrul acestui proiect s-a distribuit catre elevi si prescolari un numar de aproximativ 150.000 de ghiozdane impreuna cu un set complet de rechizite şcolare.

- an scolar 2009-2010 : aproximativ 52.000
- an scolar 2010-2011 : aproximativ 50.000
- an scolar 2011-2012 : aproximativ 48.000