Contract Schi Parc Slănic Moldova

2011-12-14

Am semnat impreuna cu Constantin Apostol, directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Nord Est contractul de finanţare al proiectului 'Schi Parc Slănic Moldova'.

Este un moment important pentru noi toţi, pentru că este vorba despre un proiect pe care toţi locuitorii din judeţul Bacău şi l-au dorit, un proiect la care visăm de 5 ani. Avem în sfârşit certitudinea că staţiunea Slănic Moldova va avea pârtie de schi. De ce Schi Parc Slănic Moldova? Pentru că această staţiune este situată într-un cadru favorabil sporturilor de iarnă şi pentru că o pârtie de schi modernă vine în sprijinul zonei atât din punct de vedere economic, cât şi social.

Proiectul este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de tursim pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. Bugetul alocat este de aproape 25 de milioane de lei.