Campania România prinde rădăcini Comăneşti - Bacău

2008-10-30

Pe 30 octombrie 2008, am participat alaturi de cei peste 5.000 de voluntari, printre care numeroşi oameni politici, sportivi sau artişti, la plantat de puieţi de brad, paltin şi pin pe un teren de cinci hectare de lângă Comăneşti. Alegerea acestei destinaţii in aceasta prima campanie „România prinde rădăcini” este dovada că misiunea televiziunii de ştiri şi a partenerilor săi este continuă şi susţinută.
În 2008 s-au plantat peste 75.000 de puieţi pe suprafeţe însumând peste 15 ha din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău.
    Campania „România prinde rădăcini” face parte din programul „Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Caţavencu se implică responsabil şi susţinut în politicile de mediu.
    Începută în toamna anului 2008, „România prinde rădăcini” se derulează în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Organizaţia Non- Guvernamentală MaiMultVerde şi cu susţinerea Petrom. Lucrările se desfăşoară în colaborare cu Consiliul Judeţean Bacău şi cu Consiliul Local Comaneşti.
    Campania se întinde pe o durată de 5 ani, cu plantări succesive primăvara şi toamna, iar Realitatea TV va transmite în direct aceste mari acţiuni de voluntariat în sprijinul pădurii şi al unui viitor mai curat pentru generaţiile viitoare.
    „Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât să laşi după tine o pădure, şi nu un arbore. Dacă fiecare dintre noi şi-ar lua în serios destinul, am avea o ţară bogată, frumoasă şi curată. Noi am început cu pădurea, pentru că ‘România prinde rădăcini’ înseamnă mai mult decât a planta. Înseamnă sentimentul comunitar, apartenenţa la un loc, adică identitate. Şi fiecare dintre noi e dator să şi-o construiască”, declară Mihai Tatulici, iniţiatorul şi realizatorul campaniei „România prinde rădăcini”.
    IAA România şi Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „România prinde rădăcini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.