51.000 de elevi au primit ghiozdane în prima zi de şcoală

2009-09-15


Şcoala a început mult mai bine în acest an pentru aproape 51.000 de copii băcăuani din mediul rural.

Luni, 14 septembrie 2009, cu prilejul deschiderii unui nou an şcolar, am fost împreună cu oficialităţi locale din comunele Balcani şi Agăş, în mijlocul elevilor din mediul rural. Cu această ocazie, a fost prezentat proiectul multianual “Ghiozdanul şcolarului”, care este finanţat de către CJ Bacău, cu scopul de a sprijini elevii care învaţă în mediul rural.

”Am iniţiat acest program încă din 2008 şi iată că, în 2009 venim în sprijinul tuturor copiilor care învaţă în mediul rural, cu ghiozdane complete. Sper că şi la anul, şi peste doi, trei ani, acestea să fie pe băncile tuturor elevilor”, am mentionat în discursul tinut cu aceasta ocazie.
Una dintre destinaţii a fost şcoala din Coşnea (comuna Agăş), situată într-un sat izolat, unde copiii trebuie să parcurgă aproximativ 30 de km dus-întors, pentru a merge la şcoală.
Am luat parte, alături de aceşti copii, la ceremonia de deschidere a anului şcolar. Conducerea şcolii s-a arătat încântată de faptul că ideea mea s-a concretizat în beneficiul copiilor. “Suntem cu toţii bucuroşi, atât noi, cadrele didactice, cât şi elevii acestei şcoli, pentru acest ajutor din partea Consiliului Judeţean Bacău. Sperăm să avem un an şcolar mai bun”, a spus directorul Şcolii cu clasele I-VIII, din satul Coşnea, comuna Agăş.
Toate cele patru şcoli din comunele Balcani şi Agăş, pe care le-am vizitat, sunt unităţi care fac parte din programul “Ghiozdanul Şcolarului” prin care, şcolarii şi preşcolarii care învaţă în mediul rural, primesc din partea Consiliului Judeţean Bacău, un ghiozdan cu rechizite. Vasile Raţă, primarul comunei Balcani, a declarat că “programul Ghiozdanul şcolarului este un proiect eficient, care vine în sprijinul tuturor elevilor, şi, poate în acest mod, nu vom mai auzi de abandonul şcolar".