,,O Şansă la Demnitate!”

2016-03-16

Miercuri, 16 martie 2016, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău, am participat la semnarea Acordului de parteneriat între Consiliul Judeţean Bacău, prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău (D.G.A.S.P.C.) și Asociaţia Lumina, ca urmare a dezvoltării proiectului ,,O Şansă la Demnitate!”.
Proiectul ”O șansă la demnitate!” se încadrează în obiectivele Strategiei Județene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale pentru perioada 2014-2020, respectiv ”Incluziunea socială a copiilor cu dizabilități promovând dreptul la educație, sănătate, viață în familie și în comunitate” și are ca scop construirea primei unităţi cu paturi din România, dedicată integral îngrijirii paliative pediatrice.
Obiectivele proiectului sunt:
1. Deschiderea în România, în judeţul Bacău, a primei unităţi cu paturi, de tip hospice, dedicată exclusiv îngrijirilor paliative pediatrice.
2. Furnizarea de servicii de îngrijiri paliative calitative, adecvate, pentru un număr de până la 428 de beneficiari în fiecare lună.
3. Derularea în regiunea de nord-est, a unei campanii de informare, pentru cel puţin 100 de medici de familie, despre furnizarea serviciilor de îngrijiri paliative pentru copii şi furnizarea informaţiilor despre îngrijirile paliative, familiilor copiilor.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1.800.000 euro, din care 1.200.000 euro finanțare asigurată de Fundațiile Velux din Danemarca. Principalii parteneri din România, până în acest moment, sunt: Consiliul Județean Bacău, Consiliul Local Bacău, S.C. Dedeman S.R.L., S.C. Cemacon S.R.L., S.C. Complex Hotelier Decebal S.A.