Modernizarea secției de radioterapie

2015-12-16

Ziua de 16 decembrie 2015 a marcat o etapă importantă în renovarea secției de radioterapie din cadrul Spitalului Județean Bacău. Pentru mine și pentru colegii mei este o investiție de mare importanță umană și sperăm să o finalizăm cât mai repede, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă la Iași, București sau Cluj pentru investigații care țin de sfera oncologiei. Începerea lucrărilor marchează o nouă etapă în derularea acestui proiect, iar băcăuanii trebuie să știe că, în maximum 6,7 luni cei suferinzi de afecțiuni oncologice vor putea fi tratați aici.

Proiectul constă în modernizarea acestei secții și dotarea cu aparatură de specialitate, fiind susținut de către Consiliul Județean Bacău și implementat de Spitalul Județean și Compania Națională de Investiții. La sfârșitul lunii august 2015 a fost semnat contractul pentru finanțarea acestui proiect, iar data de 16 decembrie a marcat începerea lucrărilor. Cele 3 luni anterioare demarării efective a lucrărilor au fost rezervate procedurilor administrative (de predare a amplasamentului) și obținerii autorizațiilor și avizelor necesare.

Estimăm că în aproximativ 7 luni investiția va fi realizată, în paralel urmându-se și procedurile de achiziție a echipamentelor de specialitate, respectiv achiziția unui aparat de rezonanță magnetică (RMN) și a unui computer tomograf (CT). Achiziția va fi demarată la începutul lunii ianuarie 2016, urmând ca cel târziu în luna mai, aparatura să fie deja montată. Investiția valorează 6,5 milioane Euro și este majoritar finanțată de Compania Națională de Investiții (C.N.I.) și Consiliul Județean Bacău.
  
Orice nouă investiție în acest proiect este o speranță pentru băcăuani pentru că, o secție de acest fel, cu cât este pusă în funcțiune mai repede cu atât poate ușura suferințe sau chiat poate salva vieți.