DECATHLON “INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS”

2015-08-26

Astăzi, am avut marea plăcere de a participa la festivitatea de deschidere a competiției sportive, desfășurată la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău – Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.
Consiliului Judeţean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a organizat, pentru prima data în România, competiția cu titlul DECATHLON “INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS” în perioada 26 – 27.08.2015, competiție sportivă internațională pentru persoane cu dizabilități.
Prima parte a competiției “RELAY RUN”, desfășurată în perioada 17-25.08.2015, constă în alergarea pe șosea, pe o distanță totală de 820 km. Sportivii vor alerga pe teritoriul a trei țări, Ungaria, Serbia și România, pe o distanță aproximativă de 563 de km. Pe teritoriul țării noastre, traseul este Timișoara-Deva-Sibiu-Brașov-Onești-Bacău. Din cadrul DGASPC Bacău, participă 24 de beneficiari din centrele pentru îngrijirea și asistența adulților din Răcăciuni, Ungureni, Filipești, Pietricica, Dărmănești și Tg. Ocna. Beneficiarii noștri sunt grupați în patru echipe și participă la toate cele 10 probe atletice diferite.
Ca istoric, prima competiție Decathlon de acest fel a avut loc în anul 1992, în Lanzendorf, Austria. Numărul de participanți a crescut de la an la an, astfel că, din anul 1999, Decathlon a devenit oficial Campionatul European al Persoanelor cu Dizabilități, la care reprezentanții DGASPC Bacău participă de 10 ani.
Felicitări organizatorilor, felicitări tuturor participanților!