Premierul Victor Ponta în judeţul Bacău

2014-10-13


Astăzi, 13 octombrie, Premierul Victor Ponta, alături de viceprim-ministrul Liviu Dragnea au fost în Bacău pentru a vizita o serie de realizări din judeţ, pentru a înmâna două contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (gestionat de MDRAP), în valoare totală de aproximativ 900.000 lei. Primul contract a fost înmânat primarului de la Dărmăneşti, în valoare de 150.000lei, pentru construcţia unei grădiniţe cu program prelungit. Cel de-al doilea contract a fost înmânat primarului de la Mărgineni, reprezentând finanţarea prin PNDL a asfaltării unor drumuri comunale şi contractul pentru iluminat public prin utilizarea energiei solare.
În Dărmăneşti, Premierul a vizitat şantierul proiectului „Sistem de canalizare şi construcţie - Staţie de epurare, iar în comuna Dofteana, a vizitat fabrica BWN Promobila.
Vizita delegaţiei a continuat în municipiul Bacău, la Centrul de Afaceri  şi Expozitii, unde împreună am participat la o dezbatere legată de proiectele de dezvoltare ale judeţului:
Modernizare şi dotare Secţie Radioterapie - Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, obiectiv care urmează să fie finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în coordonarea MDRAP.
Prin acest proiect, se vizează înlocuirea actualului aparat de cobaltoterapie cu unul performant şi modern. De asemenea, Pavilionul A, care nu mai corespunde, se va construi de la zero, în conformitate cu toate cerinţele actuale, de retehnologizare şi de modernizare a secţiei de cobaltoterapie a spitalului. Printre primele lucrări care se vor executa, se numără şi consolidarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din aluminiu, reparaţii totale ale tuturor instalaţiilor sanitare şi modernizarea acestora. Se va monta un ascensor care să poată transporta pacienţii, aşa cum este cerut de toate reglementările în domeniu, a precizat dl. Liviu Dragnea.
Cât despre infrastructură, Premierul Victor Ponta a promis, în 2012, că va pune Bacăul pe harta celor mai importante căi rutiere. Bacăul a fost mereu uitat în mandatele Tăriceanu, Boc, Ungureanu. Centura Bacăului a stat prin toate sertarele, de la Orban, la Dobre şi pâna la Berceanu. Proiectul şoselei ocolitoare a municipiului Bacău a fost repornit în iunie 2012 de guvernarea Ponta şi băcăuanii trebuie să ştie acest lucru: NE ŢINEM DE CUVÂNT!