Soseaua de centura a municipiului Bacau prinde contur

2013-11-18


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat castigatoarea licitatiei pentru constructia variantei de ocolire a municipiului Bacau compania turca Eko Insaat Ve Tic AS, firma cu un bogat portofoliu in Turcia, Bulgaria si Kazahstan.
Este o investitie care a prins viata in timpul Guvernului USL, condus de Premierul Victor Ponta care impreuna cu Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii straine, Dan Sova, au urmarit indeaproape acest proiect. Un lucru este sigur: este un proiect ireversibil; lucrarile vor incepe, in cel mai rau caz, in primavara anului viitor iar la demararea lor, vor fi prezenti si premierul Victor Ponta, ministrul Dan Sova si primarul Romeo Stavarache. Noi, autoritatile locale, vom fi alaturi de acest proiect in continuare, in toate etapele pe care urmeaza sa le parcurga. Este cea mai buna veste din activitatea mea de Presedinte de Consiliu Judetean. In sfarsit, incepem sa ne tinem de cuvant cu promisiunile facute in localele din iunie 2012.
Soseaua de centura va avea o lungime de 30,2 kilometri, va cuprinde un pod si 14 podete, iar de-a lungul ei vor fi amenajate doua spatii de parcare de lunga durata. Valoarea lucrarilor este de 393.881.398 lei, exclusiv TVA (488.412.933,52 lei, TVA inclus). Sursele de finantare sunt Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat. Soseaua de centura va face parte din autostrada spre Suceava, coridorul Paneuropean IX ce va lega sudul de nordul Europei.